Silah Ruhsatı Talebinin Reddinin İptali Dava Dilekçesi
Silah ruhsatı için yapılan başvuruya ilişkin talebin reddi halinde İdare Mahkemelerinde iptal davası açılması gerekir.
İptal davası, şartları ve koşulları hakkında detaylı bilgi için İptal Davası başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
Sitemizde yer alan dava dilekçeleri ve diğer dilekçe örneklerinin temel amacı sadece ve sadece bilgi verme amaçlı olup dilekçelerde yer alması gereken asgari unsurları göstermek amacına hizmet etmektedir. Sitede yer alan dilekçelerimiz mesleki ve hukuki sorumluluğumuz dışında olup mesleki taahhütlerimiz dışındadır. Hukuki Sorumsuzluk kaydımız için TIKLAYINIZ.
Hukuki süreçler ve devamında dilekçeler sürecin doğru şekillenmesi için kritik bir öneme sahiptir. Hayatınızı her anlamda etkileyecek hukuki süreçlerde sitemizden elde ettiğiniz dilekçeler taleplerinizi karşılamakta eksik kalarak sizi istediğiniz sonuca ulaştırmayabilir.
Her dava ve olay kendine özgü farklılıklar içerdiğinden o dava veya olaya ilişkin özel olarak dilekçe hazırlanması gerekmektedir. Hukuki süreçte sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilecek dilekçeler ve benzeri kritik belgeler için alanında uzman ve profesyonel bir avukattan yardım almalısınız.
Taleplerinize ve yaşadığınız olaya uygun olarak profesyonel bir avukat tarafından hızlı bir şekilde dilekçenizin hemen hazırlanması için TIKLAYINIZ.
Silah Ruhsatı Talebinin Reddinin İptali Dava Dilekçesi Örneği
NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİ’NE
(ŞEHİR)
DAVACI : Adı ve Soyadı-TC Kimlik No:-Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı, Baro Sicil No:
DAVALI : … Valiliği – Adres
KONU : Davalı İdarenin Müvekkil Hakkında Silah Ruhsatı Verilmemesi Yönündeki …/…/… Tarihli İşleminin İptali Talebidir. Silah Ruhsatı Talebinin Reddinin İptali Dava Dilekçesi.
AÇIKLAMALAR
1- Kuyumculuk yapan müvekkil …, icra ettiği mesleğin barındırdığı kaçınılmaz riskler dolayısıyla … adına kayıtlı … marka, … mm çap ve … seri numaralı tabancıyı mesken adresinde silah bulundurma ruhsatı verilmesi talebiyle … tarihinde … Valiliği’ne başvuruda bulunmuştur.
2- ../../.. tarihli başvuru sonrasında, davalı idare tarafından müvekkilin başvurusuna yazılı ve sözlü herhangi bir cevap verilmemiştir. Bu hususta müvekkile tebliğ olunan herhangi bir evrak bulunmamaktadır.
3-… Valiliği Emniyet Müdürlüğü’ne müvekkil tarafından yapılan şifahen başvuruya cevaben “silah ruhsatı almaya elverişli olmadığı” müvekkile bildirilmiştir.
4- … Valiliği Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Şubesi Müdürlüğü’ne …/../.. havale tarihli yazılı başvurumuz ile; Ruhsat almaya engel bir hali bulunmaması dolayısıyla müvekkil başvurusunun kabulü aksi halde başvurunun kabul edilmeme gerekçesinin tarafımıza bildirilmesi” talep edilmiştir.
5- … Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden …/…/… tarihinde gönderilen cevabi yazıda; “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik 16. maddesi (d) bendinde Taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar ile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla her türlü kaçakçılık, kara para aklama, hayali ihracat, elektronik alet ve cihazlarla işlenen suçlar, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi filleri tahrik ve teşvik suçlarından birinden hüküm giymiş olanlar, hükmü ve “Bu madde kapsamında sayılan fiillerden dolayı yargılanması devam eden şahısların ruhsat verilme ve yenileme işlemleri, yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurulur. Yargılama sonucuna kadar silah ilgili birimce emanete alınır.” Şeklinde bir açıklama getirmek suretiyle müvekkilin silah ruhsatı başvuru işlemini yargılama sonuçlanıncaya kadar durdurulduğu belirtilmiştir.
6- Oysa müvekkil hakkında derdest olan herhangi bir ceza dosyası olmadığı gibi soruşturma aşamasında olan bir dosya dahi yoktur. Bu husus yapılacak en ufak bir araştırma ile de sabit olacaktır.
7- Belirtilen hususlar ışığında müvekkilimizin silah ruhsatı almasına engel olan gerekçe somut gerçeğe, usul ve yasaya aykırıdır.
DELİLLER: Davalı idareye yapılan yazılı başvuru, davalı idare tarafında gönderilen cevabi yazı ve her türlü yasal delil.
HUKUKİ SEBEPLER: 6136 Sayılı Yönetmelik ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan ve re’sen dikkate alınacak nedenler ile,
1- İdarenin somut gerçekten uzak ve hukuka aykırı işleminin iptaline,
2- Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin davalı tarafa yüklenmesine,
Karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz. …/…/…
Davacı Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza