İş Mahkemesi

İş Kazasının Tespiti Davası Dilekçesi

İş Kazasının Tespiti Davası Dilekçesi

İş kazasının tespiti davası dilekçesi, iş kazası geçiren işçinin, iş kazası geçirdiğini ve bu kaza nedeniyle zarara uğradığını tespit ettirmek için açtığı davada mahkemeye sunduğu dava dilekçesidir.

İş kazasının tespiti davasında, işçi, iş kazası geçirdiğini ve bu kaza nedeniyle zarara uğradığını ispatlamak zorundadır. İş kazasının tespiti davasında, işçinin ispat edebilmesi için, aşağıdaki delilleri sunması gerekir:

  • İş kazası raporları
  • Tanık beyanları
  • İşçiye ait tıbbi belgeler
  • İşyerinde yapılan inceleme raporları

İş kazasının tespiti davası, iş mahkemesinde açılır.

Sitemizde yayınlanan dava dilekçeleri ve genel amaçlı dilekçe örnekleri, hukuki bir tavsiye veya danışmanlık niteliği taşımamaktadır. Bu dilekçeler, dilekçelerde yer alması gereken asgari unsurları göstermek amacıyla bilgilendirme amaçlıdır.

Hukuki yollara başvurduğunuz durumlarda, dilekçelerinizin hazırlanması ve sürecin doğru şekilde yürütülmesi için alanında uzman ve profesyonel bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederiz.

Taleplerinize ve yaşadığınız olay ile ilgili olarak bir profesyonel tarafından hızlı bir şekilde dilekçenizin hemen hazırlanması için tıklayınız.

İş Kazasının Tespiti Davası Dilekçesi Örneği

NÖBETÇİ İŞ MAHKEMESİ’NE
                                                           (ŞEHİR)

DAVACI                   : Adı ve Soyadı-TC Kimlik No:-Adres

VEKİLİ                     : Avukat Adı ve Soyadı, Baro Sicil No:

DAVALI                   : 1) Sosyal Güvenlik Kurumu

                                2) …

KONU                     : İş Kazasının Tespiti Davası Dilekçesi

AÇIKLAMALAR

1- Müvekkil …, davalı … bünyesinde … adresinde belirsiz süreli iş akdine bağlı olarak çalışmakta iken, …/…/… tarihinde yüksekten düşerek iç kanama geçirmiştir ve kaldırıldığı hastanede tedavi görmektedir.

2- Müvekkilimizin maddi ve manevi zararlarının tazmini için … İş Mahkemesi’nin …/… Esas sayılı dosyası ile maddi-manevi tazminat davası açılmıştır. Ancak öncelikle yaralanmaya sebebiyet veren kazanın iş kazası niteliğinde olduğunun ispatı için iş bu davayı açma mecburiyeti mevcuttur.

3- Müvekkilimiz, davalının emir ve talimatı altında ve davalının kontrolünde olan … adresli işyerinde çalışmakta iken güvenlik tedbirlerinin eksikliği nedeni ile trabzanları olmayan merdivenden düşerek iç kanama geçirmiştir. Bu sebeple bu yaralanma olayı, iş kazası unsurlarını taşımaktadır.

4- Müvekkil …, geçirdiği iç kanama sonucu felç olmuştur. Meydana gelen olayın iş kazası sayılmasında gerekli şartlar mevcut olup, iş kazası olarak tespitinde yasal zorunluluk olduğu açık iken ek olarak müvekkilimizin içinde bulunduğu durum ve koyulan teşhis gereği bu tespit müvekkil adına üstün hukuki yarar taşımaktadır.

HUKUKİ SEBEPLER: 5510 sayılı Kanun, İş Kanunu ve ilgili mevzuat.

DELİLLER: 1- … İş Mahkemesi’nin …/… E. sayılı dosyası, 2- SSK kayıtları, 3- hastane kayıtları ve raporları, 4-Hizmet sözleşmesi, 5- Tanık anlatımları, 6- Keşif, 7- Bilirkişi incelemesi ve her türlü yasal delil.

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan ve re’sen dikkate alınacak nedenler ile,

1- Müvekkilimizin, davalıya ait işyerinde …/…/… tarihinde yüksekten düşerek iç kanama geçirmesi ve sonucunda tedavisinin devam ederken felç kalacağı teşhisinin “İş Kazası” olarak tespit edilmesine,

2- Yargılama gideri ve vekalet ücretinin davalı tarafa yüklenmesine,

Karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz. …/…/…

Davacı Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu