Aile Mahkemesi
Aile Mahkemeleri Türk Medeni Kanunu’nun Aile Hukuku’na ilişkin dava ve işlere bakmakla yükümlü mahkemelerdir.
4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun 1/II’de bu Kanunun amacının aile hukukundan doğan dava ve işlere bakılması olduğu belirtilmiştir.
Ancak burada şunu belirtmekte fayda var ki Aile Mahkemelerinin görevi sadece Türk Medeni Kanunu’nda belirtilen hususlardan ibaret olmayıp özel Kanunlarda yazılı dava ve işleri de görmekle yükümlüdür.
Blogumuzda Aile Mahkemesi’nin görev alanına giren dava ve işlere ilişkin dilekçe örnekleri bulunmaktadır. Altını çizmek gerekirse dilekçeler sadece bilgilendirme amaçlı olup, her bir davanın kendisine özgü durum ve koşulları olduğundan bir avukatın yardımından faydalanmalısınız.
-
İştirak Nafakasının Artırılması Dilekçesi
İştirak Nafakasının Artırılması Dilekçesi İştirak nafakası, boşanma sonrasında, ana ve babanın müşterek çocuğunun bakım ve eğitim giderlerini karşılamak üzere ödedikleri nafakadır. İştirak nafakasının miktarı, çocuğun ihtiyaçları, ana ve babanın mali durumları ve çocuğun menfaatleri gözetilerek belirlenir. İştirak nafakasının artırılması, çocuğun ihtiyaçları arttığı veya ana ve babanın mali durumlarının değiştiği durumlarda söz konusu olabilir. İştirak nafakasının artırılması için, davacı tarafından, mahkemeye…
Devamını Oku » -
Suç İşleme Nedeni İle Boşanma Davası Dilekçesi
Suç İşleme Nedeni İle Boşanma Davası Dilekçesi Suç işleme nedeni ile boşanma davası Türk Medeni Kanunu’nda özel bir boşanma sebebi olarak sayılmıştır. Suç işleme nedeni ile boşanma davası açabilmek için bir dava dilekçesine ihtiyaç duyulur. Aşağıda Suç işleme nedeni ile boşanma dava dilekçesi örneği bulunmaktadır. Ancak söz konusu dava dilekçesinin konusu olan olaylar ve kişiler farklıdır. Her bir dava dilekçesinin…
Devamını Oku » -
Terk Nedeni İle Boşanma Davası Dilekçesi
Terk Nedeni İle Boşanma Davası Dilekçesi Türk Medeni Kanunu 164. maddesi kapsamında terk nedeniyle boşanma davası düzenlenmiştir. Bu dava çeşidi, bir tarafın evlilik birliğinden kaynaklanan yükümlülerini yerine getirmeyi reddettiği ve diğer tarafı terk ettiği durumlarda geçerlidir. Terk eylemi, evlilik birliğinin devamını imkansız kılar ve bu sebeple mağdur taraf boşanma talebinde bulunabilir. Sitemizde dava dilekçeleri örneği yayımlanmaktadır. Amacımız burada dava dilekçesinde…
Devamını Oku »